Herken geschikte werkschoenen

Wie werkzaam is in de bouw of als dakwerker, loodgieter of klusser is gebaat bij stevige veiligheidsschoenen. Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen te koop voor diverse werkzaamheden binnen de bouwnijverheid. Met de onderstaande tips vertellen we waar op te letten bij het kopen van geschikte werkschoenen.

1. Is de schoen flexibel?
Bij de aanschaf van werkschoenen is het belangrijk om rekening te houden met de bewegingen die worden gemaakt tijdens het werken. Wie veel knielt, doet er goed aan een werkschoen in een laag model te dragen. Wordt er veel geklommen, dan biedt een hoger model goede steun. In een hoger model kan echter minder bewogen worden, hou daar rekening mee.

2. Let op de bescherming
Afhankelijk van wat er wordt uitgevoerd qua werkzaamheden, dienen verschillende delen van de voet beschermd te worden. Lage schoenen beschermen de enkels niet. Deze zijn dus niet geschikt voor alle werkzaamheden. Let er ook op dat de schoen een stalen of rubberen neus heeft.

3. De omgeving
Check de omgeving waar gewerkt wordt. Zolen van werkschoenen dienen hitte-, olie-, en zuurbestendig zijn om beschadigingen te voorkomen. Het bovenmateriaal van de schoen is eveneens zeer belangrijk. Wie geregeld in natte omgevingen vertoeft, werkt het fijnst in schoenen van kunststof, rubber of leer.

4. De pasvorm
Een goede pasvorm daar draait het sowieso om! Werkschoenen worden veel en intensief gedragen. Dat ze lekker zitten, is dus een dikke pre. Let ook op het aanschaffen van de juiste maat. Een veilige werkschoen knelt niet en zit ook niet te los!

Voor de aanschaf van perfecte veiligheidsschoenen bent u bij ons aan het juiste adres, kom gerust langs voor meer informatie