Tips voor het onderhoud van het dak

Een beschadigd of niet goed onderhouden dak kan mega veel problemen opleveren (vochtproblemen, schimmelplekken, tocht). Zelf gaan we nu even niet naar de kapper, ja ja dat onderhoud schiet er momenteel bij in, maar er zijn gelukkig wel mogelijkheden om het dak te onderhouden, want dak onderhoud is minstens net zo belangrijk als een goede knipbeurt, onderhoud van de auto of het gazon dat gemaaid dient te worden.

Het dak krijgt 365 dagen per jaar veel te verduren. Denk daarbij aan fel zonlicht, regenbuiien, hagelbuien, wind, goten die verouderen, goten waarin lekkages door roest ontstaan, verschoven dakpannen, beschadigde dakpannen, scheurtjes in de dakbedekking of kapot loodwerk.

Het dak vormt de eerste beschermlaag van uw huis. Het is daarom belangrijk dat uw dak altijd waterdicht, winddicht en geïsoleerd blijft. Ons advies: inspecteer het dak jaarlijks en repareer vervang het nodige. Bespaar nooit op het onderhoud van het dak.

Een plat dak vergt overigens meer onderhoud dan een punt dak. Daarbij adviseren wij het dak tweemaal per jaar te controleren/ onderhouden. Een inspectie is het best te doen op een dag waarop het droog is en waarop het niet te warm is. Bij ons kunt u bovendien terecht voor allerlei soorten dak materialen en adviezen. Tot ziens!