Slimme ventilatie tegen corona

Helaas dealen we nog steeds met allerlei veranderingen door het Covid-19 virus. Gelukkig weten we steeds meer en kunnen we ons er steeds beter tegen wapenen.

Eén van de belangrijke zaken om het virus tegen te gaan, is zorgt voor een goed geventileerde woning. Goed ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat en het zou de kans op de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, kunnen reduceren.

Het is goed om regelmatig een raampje te openen. Heeft u ventilatieroosters in de ramen, reinig deze dan regelmatig. Eenmaal verstopt, doen ze namelijk zo goed als niets (stof nestelt zich graag op dit soort plekken).

Zorg voor extra ventilatie in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Bovendien is het verstandig om af en toe de woning even goed te laten doortochten.

Daarbij is het verstandig ervoor te zorgen dat de ruimte onder de deuren in uw woning 1,5 centimeter openlaten, opdat de lucht kan doorstromen. Maak deuren desnoods iets korter.

Benieuwd hoe u de woning nog beter kan ventileren, neem gerust contact met ons op voor meer nuttige informatie. Stay safe, take care!