Slim isoleren

Slim isoleren

Door uw woning of bedrijfspand te isoleren, kunt u de energierekening verlagen. Isoleren kan met verschillende materialen en er zijn tal van toepassingen. We vertellen u er graag meer over. Het juiste isolatiemateriaal is afhankelijk van meerdere factoren. Factoren zoals de bouw van de woning, uw budget, uw persoonlijke voorkeur en het klimaat. Hieronder meer info over de verschillende soorten isolatiematerialen:
Glaswol en steenwol: Is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ideaal voor het isoleren van daken, muren en vloeren. Dit materiaal kan eenvoudig zelf worden geïnstalleerd. Het geniet goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Voordeel: het is betaalbaar en goed verkrijgbaar.
Purschuim (polyurethaanschuim): Moeilijk bereikbare ruimtes of onregelmatig gevormde ruimtes zoals spouwmuren zijn gebaat bij Purschuim. De isolatiewaarde is hoog. Dient door een professional te worden geïnstalleerd. Is ideaal om naden en kieren perfect af te dichten.
Natuurlijke isolatiematerialen (bijvoorbeeld schapenwol of hennep): Deze zijn ideaal voor degenen die van duurzame en milieuvriendelijke materialen houden. Kan worden toegepast in verschillende delen van de woning. Heeft goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Kan wel wat prijziger zijn dan andere isolatiematerialen.
Cellulose-isolatie: is gemaakt van gerecycled papier, is milieuvriendelijk. Kan in ruimtes en voor muren. Vereist professional installatie.
Reflecterende isolatie (bijvoorbeeld folie-isolatie): deze vorm van isolatie kan worden toegepast bij zolders, muren en daken. Er moet luchtruimte zijn om effectief te kunnen zijn. Reflecteert warmte en straling, wat helpt bij het koel houden van een huis in warme klimaten.