Onderschat het onderhoud van de riolering nimmer!

Onderschat het onderhoud van de riolering nimmer!

Elke woning is gebaat bij regelmatig onderhoud vanaf de bodem tot en met het dak. Regelmatig onderhoud is essentieel en kan grote kosten of ongemakken voorkomen. In praktijk blijkt dat het controleren van de riolering door velen over het hoofd wordt gezien. U voelt hem al aan uw water: dit is niet slim en kan tot grote en ernstige problemen leiden. Ons advies: laat uw riolering om de zoveel jaar controleren door een erkend bedrijf.

Het is belangrijk om te realiseren dat rioleringen intensief worden gebruikt en na verloop van tijd kunnen verouderen of mankementen kunnen vertonen. Het is een misvatting te denken dat rioleringen onfeilbaar zijn. Voor potentiële woningkopers is het raadzaam om voor de aankoop van een woning een recent inspectierapport van de riolering op te vragen. Dit kan latere problemen helpen voorkomen, aangezien verstoppingen vaak ontstaan door langzaam opgebouwd vuil in de riolering.

Bovendien bieden wij een breed scala aan rioleringsmaterialen, waaronder kunststof PVC-afvoerbuizen, sanitair onderdelen, koperen leidingen, drukleidingen, fittingen, pompen en meer. Onze experts staan klaar om advies te geven en te assisteren bij alle rioleringswerkzaamheden. Tot ziens!

Verhoog uw wooncomfort met een lichtkoepel

Verhoog uw wooncomfort met een lichtkoepel

Wellicht speelt u al een tijdje met het idee om een lichtkoepel aan te schaffen. Dat is een goed idee en van grote meerwaarde voor uw woning. Daarnaast is het ook perfect voor uw geest, want het verhoogt namelijk het wooncomfort. Een lichtkoepel heeft dus een positieve impact op de gezondheid.

We leggen het graag uit: in de eerste plaats wordt de lichtinval in huis aanzienlijk verbeterd. Doordat er meer licht in de woning verschijnt, wordt de sfeer levendiger, opgewekter en helderder. Met als gevolg dat de woning lichter en ruimer lijkt. Dit werkt weer door in ons humeur. We kunnen er meer energie door krijgen en last but not least: we worden er ook vrolijker door, want het verbetert onze algehele stemming.

Het draagt bovendien bij aan de productie van het o zo nodige vitamine D. Vitamine D is nodig voor behoud van een gezond immuunsysteem en sterke botten. Doordat er dankzij een lichtkoepel meer licht in huis komt, kunnen we ons vitamine D-gehalte gemakkelijker op peil houden. Kortom: een lichtkoepel staat niet alleen chique, maar draagt ook bij aan het welzijn van de bewoner of bewoners.

Besparen dankzij goede isolatie

Besparen dankzij goede isolatie

Het geld lijkt steeds sneller op te gaan. Alles is prijzig en veel zaken worden met de dag duurder. Geen pretje. Wie slim is, neemt het heft in eigen handen en start sowieso met het isoleren van de woning, winkel of bedrijfsruimte. Door panden te isoleren zal dit zich in de toekomst sowieso uitbetalen! U hoeft niet alles in één klap aan te passen, maar kunt stap voor stap het wooncomfort verbeteren. Enkele stappen die goed zijn om in werking te stellen, zijn de volgende:

 • Klinkt eenvoudig, maar werkt enorm goed: voorzie de brievenbus van een tochtstrip.
 • Denk aan ramen en deuren, voorzie deze eveneens van tochtstrippen.
 • Isoleer de warmwaterleidingen.
 • Isoleer het dak.
 • Dicht alle gaten en kieren.
 • Overweeg vloerisolatie.
 • Voorzie de muren van spouwmuurisolatie.

Nu investeren in isolatie betekent straks genieten van besparingen en een comfortabeler leefklimaat! Wij kunnen u hierbij assisteren, neem contact met ons op voor meer informatie!

Op naar nieuwe klus-avonturen!

Op naar nieuwe klus-avonturen!

In 2023 kon u als vanzelfsprekend weer 24/7 op ons bouwen. En dat gaat volgend jaar gewoon weer door. Want uiteraard zijn we kant en klaar voor een nieuw jaar vol nieuwe klusavonturen in 2024!
Voordat we officieel van start gaan, willen we u hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat u in ons heeft gesteld. Of het nu gaat om riolerings- of loodgietersklussen, wij staan voor u klaar.
We wensen u een fantastisch, gezond en bovenal succesvol 2024 toe, eentje waarin werk niet aan uw voordeur voorbijgaat! Uiteraard zijn wij ook dit jaar, gedurende 12 maanden, 365 dagen en 8760 gezonde uren, uw betrouwbare partner voor al uw riolerings-, dak-, loodgieters- en andere klusmaterialen. En vergeet niet, we denken graag met u mee! Tot ziens en op naar een knallend nieuw klusjaar!

Slim isoleren

Slim isoleren

Door uw woning of bedrijfspand te isoleren, kunt u de energierekening verlagen. Isoleren kan met verschillende materialen en er zijn tal van toepassingen. We vertellen u er graag meer over. Het juiste isolatiemateriaal is afhankelijk van meerdere factoren. Factoren zoals de bouw van de woning, uw budget, uw persoonlijke voorkeur en het klimaat. Hieronder meer info over de verschillende soorten isolatiematerialen:
Glaswol en steenwol: Is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ideaal voor het isoleren van daken, muren en vloeren. Dit materiaal kan eenvoudig zelf worden geïnstalleerd. Het geniet goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Voordeel: het is betaalbaar en goed verkrijgbaar.
Purschuim (polyurethaanschuim): Moeilijk bereikbare ruimtes of onregelmatig gevormde ruimtes zoals spouwmuren zijn gebaat bij Purschuim. De isolatiewaarde is hoog. Dient door een professional te worden geïnstalleerd. Is ideaal om naden en kieren perfect af te dichten.
Natuurlijke isolatiematerialen (bijvoorbeeld schapenwol of hennep): Deze zijn ideaal voor degenen die van duurzame en milieuvriendelijke materialen houden. Kan worden toegepast in verschillende delen van de woning. Heeft goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Kan wel wat prijziger zijn dan andere isolatiematerialen.
Cellulose-isolatie: is gemaakt van gerecycled papier, is milieuvriendelijk. Kan in ruimtes en voor muren. Vereist professional installatie.
Reflecterende isolatie (bijvoorbeeld folie-isolatie): deze vorm van isolatie kan worden toegepast bij zolders, muren en daken. Er moet luchtruimte zijn om effectief te kunnen zijn. Reflecteert warmte en straling, wat helpt bij het koel houden van een huis in warme klimaten.

Herfst is het seizoen van de dakinspecties

Herfst is het seizoen van de dakinspecties

Onderhoud aan daken gebeurt voornamelijk in de lente en herfst. De consument weet dat hij er goed aan doet om de dakgoten te laten reinigen en het volledige dak te laten inspecteren. Zoals u weet kunt u bij ons terecht voor allerlei soorten dakmaterialen. Naast het materiaal voor dakbedekking bieden wij ook andere dakmaterialen, zoals dakvensters, lichtkoepels en brandrollen. Werkelijk alles treft u bij ons…. Hoe kan het ook anders… onder een goed onderhouden dak 😊

Veiligheidsuitrusting is een must

Maar voordat u het dak opgaat, is het van groot belang dat u de juiste beschermende kleding draagt. Antislipschoenen en een helm zijn geen overbodige luxe, maar hoognodig! Dit is ook de reden waarom consumenten het onderhoud aan een dak liever door de professional laten uitvoeren. Deze is bekend met het werken op hoogte en weet wat er allemaal nodig is om dergelijke klussen veilig te klaren. Bij ons kunt u uiteraard terecht voor geschikte beschermende werkkleding. De koffie krijgt u er gratis bij.

Voor al uw loodgietersmaterialen, Ook daarvoor moet u bij ons zijn!

Voor al uw loodgietersmaterialen,

Ook daarvoor moet u bij ons zijn!

Wanneer u op zoek bent naar loodgietersmaterialen, hoeft u niet verder te zoeken. Wij hebben alles in ons dagelijks groter wordende assortiment. En dat alles bieden wij tegen scherpe prijzen aan. Van metalen buizen tot pompen, klein materiaal en vlotters, bij ons treft u het allemaal.

Het maakt overigens niet uit of u loodgieter van beroep bent of een expert in klussen, bij ons kunt u al het nodige loodgietersmateriaal aanschaffen. U kunt overigens bij ons terecht voor advies over de benodigdheden, of het nu om sanitair, de keuken, badkamer of de verwarming gaat.

Bij ons kunt u terecht voor kunststofbuizen, koperen buizen, pcv & ppc fittingen, afvoerputten, koperen leidingen, soldeerfitting, leidingen en drukleidingen, lijm, klein materiaal, vermalers, sanitair, pompen, vetafscheiders, maar ook voor gereedschap. Uiteraard voorzien wij u graag van professioneel advies. Tot snel!

Dak inspectie verlengt levensduur dak

Dak inspectie verlengt levensduur dak

Goed dak onderhoud is iets wat door veel mensen anno 2023 helaas nog altijd wordt onderschat. Loodgieters en dakdekkers kunnen de consument hier beter een keer te vaak, dan te weinig op wijzen. Wie het dak laat inspecteren/onderhouden kan een hoop grote drama’s aan het huis voorkomen. Wij zetten een aantal belangrijke punten op een rij:

• Een veilig dak wordt minimaal één keer per jaar geïnspecteerd.

• Door goed dak onderhoud kunnen lekkages worden voorkomen.

• Datgene wat gecontroleerd dient te worden is het zink en lood en de dakpannen.

• Het kan bovendien geen kwaad om het dak na een flinke storm te (laten) controleren.

• Een dakgoot dat is gevuld met bladeren en vuil kan verstoppingen veroorzaken. Advies: laat de dakgoten tijdig reinigen.

• Wanneer u denkt dat een dak lekt, is het zaak dit tijdig te laten controleren en repareren.

• Een professionele dakdekker heeft zicht op de kwaliteit van het dak en kan grote problemen op tijd voorkomen.

• Een dakdekker inspecteert de slijtage van de dak dekking.

• Verouderde dakbedekking kan opnieuw worden gecoat.

Nu isoleren, is straks besparen!

Nu isoleren, is straks besparen!

Steeds meer huishoudens kijken waarop ze kunnen besparen. Het is een dure tijd en het geld lijkt er soms aan alle kanten uit te vliegen. Ons advies: investeer in uw woning en start met isoleren.

Wie de woning, winkel of bedrijfsruimte isoleert, gaat daar in de toekomst de vruchten van plukken! Door stap voor stap te isoleren, wordt de ruimte steeds comfortabeler en zal u minder geld kwijt zijn aan de kosten van gas en elektriciteit. Denk bij het isoleren eens aan de volgende stappen:

 • Begin simpel, voorzie de brievenbus van een tochtstrip

 • Breng tochtstrips aan bij ramen en deuren.

 • Isoleer warmwaterleidingen.

 • Isoleer het dak.

 • Maak alle gaten en kieren dicht.

 • Kies voor vloerisolatie.

 • Voorzie de muren van spouwmuurisolatie.

Rioleringsmaterialen

Rioleringsmaterialen

Bij ons vindt u het allemaal

Wat betreft rioolwerkzaamheden zijn twee zaken heel belangrijk:

 1. Het moet op de juiste manier worden aangelegd
 2. U dient gebruik te maken van de juiste materialen

Een rioleringsklus voor de boeg? We kunnen het niet vaak genoeg melden, maar ook op het gebied van rioleringsmaterialen bent u bij ons aan het juiste adres. Iedere maat kunststof pvc-afvoerbuis, een kolk voor regenwaterafvoer, afvoerbuizen et cetera, et cetera, wij hebben het allemaal onder één dak!

Wij beschikken bovendien over sanitair onderdelen, koperen leidingen en buizen, leidingen, drukleidingen, knelfittingen, soldeerfittingen, vetafscheiders, vermalers, watermeters, pvc-hulpstukken, afvoerputten, pompen, lijm en klein materiaal. Kortom: we hebben alles om elke rioleringsklus op de juiste manier en met de juiste materialen te klaren.