ZINK: de trend die blijft

In grootmoeders tijd werden veel gebruiksvoorwerpen van zink gemaakt. Denk aan zinken gieters, teilen, vuilnisemmers en kannen. Vaak hoor je mensen zeggen: “vroeger was alles beter.” Toch zit daar een kern van waarheid in. Zink is een prachtig mooi materiaal, het is stevig, roest niet, is duurzaam en kan worden gerecycled. Daarbij is zink ‘tijdloos’ oftewel en trend, die blijft!

 

Niet zo gek dus dat Zink al jaren enorm populair is bij architecten. Zinkwerken worden toegepast bij gevels en daken. Maar het veelzijdige materiaal is geschikt voor tal van doeleinden te weten: voor dakafwerking, dakgoten, dakkapellen, als gevelbekleding, voor vijverranden, daklijsten, vergaarbakken en zo kunnen we nog tientallen zaken bedenken.

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in zinkwerken. Zink wordt al honderden jaren in de bouw gebruikt, omdat het tal van voordelen kent: lange levensduur, onderhoudsvrij, oersterk en prachtig om te zien.  Zink past bovendien bij zowel moderne als klassieke panden.

Enkele mogelijkheden die wij bieden zijn:

 • Zink knippen
 • Kraalijzer voor ronde profielen
 • Zink op maat leveren voor gevelbekleding en dakbedekking
 • Zinken profielen, bakken en diverse goten op maat
 • Zink op maat leveren voor bijvoorbeeld afwerkplaten of tafelbladen

Heeft u vragen of wilt u advies over het op maat maken van zink en zink zetten? Neem dan gerust contact met ons op: (070) 36 33 842 of mail naar: info@bouwman-denhaag.nl

Veilige werkkleding beschermt

Soms denken we er niet eens bij na, maar beschermende kleding is enorm belangrijk bij het uitvoeren van klussen en bouwwerkzaamheden. In veel gevallen is het zelfs verplicht om beschermende kleding te dragen. Zo niet, bent u niet verzekerd ten tijde van een ongeval…

Veel (bouw)klussen zijn namelijk niet zonder risico’s. Op de werkvloer gebeuren veel ongelukken. Denk hierbij aan letsel aan vingers, hand, armen, voeten en soms ook aan het hoofd. Het niet dragen van veilige- en beschermende kleding kan daar een oorzaak van zijn. We zeggen niet voor niets: een gewaarschuwd mens telt voor twee! Beschermende kleding kan u beschermen tegen vlammen/ hitte, chemicaliën of het maakt u juist meer zichtbaar.  Bij ons kunt u terecht voor allerlei soorten beschermende (veilige!) kleding, beschermbrillen handschoenen en schoenen.

Optimaal wonen

Na een jaar waarin we bijna alleen maar thuis hebben gezeten, is het natuurlijk wachten op meer mogelijkheden, nieuwe regels en opties om op vakantie te kunnen gaan. Sommige mensen zijn al vakanties aan het boeken. Anderen willen het nieuws nog even afwachten. Maar wat doet u in de tussentijd? Netflix heeft u wellicht al uitgekeken en er zijn ook al tig puzzels gemaakt. Het is van tijd tot tijd goed om u zelf doelen te stellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw woning. Welk cijfer zou u uw eigen huis geven als het gaat om maximaal wooncomfort?

Hoe is uw woning onderhouden, is alles in perfecte staat of zijn er deuren en muren die weleens een vers likje verf zouden kunnen gebruiken? Kijk er eens kritisch naar. En hoe is de isolatie van uw huis? Heeft u maandelijks een dikke energierekening? Dan is de kans groot dat er nog veel aan het optimaliseren van de isolering van uw huis kan worden gedaan. Zonde om het niet te doen, want eigenlijk bent u dan dief van uw eigen portemonnee. En de Cv-ketel, wanneer heeft die voor het laatst een onderhoudsbeurt gekregen?

Hieronder wat punten betreffende uw woning om eens bij stil te staan. Kan er iets worden vervangen of verbeterd, of heeft u professioneel advies nodig? Voor zowel raad- en daad als materialen, bent u bij ons aan het juiste adres!

 • Isolatie
 • Controle dak
 • De Cv-ketel
 • Afvoerputten reinigen/ vervangen
 • Scharnieren nalopen
 • Het schilderwerk inspecteren/bijwerken
 • Metselwerk
 • De leidingen/rioleringen
 • Tuinonderhoud

Van afvoerput tot sanitair

Bij ons kunt u terecht voor allerlei rioleringsmateriaal

Voor werkzaamheden zoals het vervangen van riolering tot het aanleggen van complete beregening of filtersystemen heeft u specifieke materialen nodig. Hiervoor kunt u bij ons terecht. Ons assortiment is zeer breed en altijd up to date.

Zo beschikken wij over iedere maat kunststof pvc-afvoerbuis, sanitair onderdelen, koperen leidingen en buizen, leidingen, drukleidingen, knelfittingen, soldeerfittingen, vetafscheiders, vermalers, watermeters, pvc-hulpstukken, afvoerputten, pompen, lijm en klein materiaal.

Daarbij wordt het assortiment constant uitgebreid met nieuwe producten. Alles om elke rioleringsklus perfect te klaren treft u bij ons onder één dak. Bovendien kunnen onze experts u adviseren over allerlei voorkomende rioleringswerkzaamheden.

Parkeren kan voor de deur en is bovendien gratis. Zoals ook de koffie, die klaar staat.

Fijne feestdagen & een gezond 2021

2020 zit er bijna op. Het was een vreemd jaar. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje en kregen te maken met een onzichtbare vijand genaamd COVID-19. Geen gemakkelijk jaar. Nu 2021 voor de deur staat, kunnen we ons in ieder geval verheugen op betere tijden. Er is eindelijk een vaccin en als alles zoals gepland verloopt, wordt 2021 sowieso een beter jaar. Voor iedereen. En dat is een hoopvol gegeven.

Via deze weg willen wij u en uw naasten een voorspoedig 2021 wensen. Wij hopen dat u, in gezondheid kunt genieten van 12 mooie maanden, 365 dagen naar volle tevredenheid en 8760 gezonde uren. Kortom, een sprankelend en geweldig jaar. Uiteraard kunt u ook komend jaar weer rekenen op onze service, vakmanschap en vanzelfsprekend de allerbeste bouwmaterialen. Tot volgend jaar!

De ‘R’ zit weer in de maand, hoog tijd om de woning na te lopen

U merkt het al he, het is kouder wanneer we naar buiten gaan. De afgelopen maanden waren vrij warm, maar nu begint de temperatuur toch echt flink te dalen.  Om de winter zowel met uw woning, kantoor, winkel of bedrijfshal zorgeloos door te komen, dient het pand goed te worden onderhouden. Een kleine check, voordat het echt flink koud is, kan een hoop ellende voorkomen.

Hierbij een aantal tips, doe er u voordeel mee en mocht u het een of ander willen vervangen aan het dak, doe dat dan tijdig. Als de vorst er eenmaal is, is het niet veilig om een glad dak op te gaan. Voor dak materialen en goede werkkleding kunt u bij ons uiteraard prima slagen.

 • Check de Cv-ketel of vraag een speciale monteur dat te doen
 • Reinig de ventilatieroosters
 • Sluit buitenkranen af
 • Zet de centrale verwarming nooit uit, maar op 15 graden wanneer u naar bed gaat
 • Inspecteer het dak tijdig, deze krijgt tijdens de wintermaanden zeer veel te verduren
 • Vervang kitvoegen (sanitair)
 • Controleer de regenpijpen
 • Onderhoud scharnieren met olie of teflonspray
 • Laat de schoorsteen vegen

Tot slot, winterklaar, genieten maar!

Slimme ventilatie tegen corona

Helaas dealen we nog steeds met allerlei veranderingen door het Covid-19 virus. Gelukkig weten we steeds meer en kunnen we ons er steeds beter tegen wapenen.

Eén van de belangrijke zaken om het virus tegen te gaan, is zorgt voor een goed geventileerde woning. Goed ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat en het zou de kans op de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, kunnen reduceren.

Het is goed om regelmatig een raampje te openen. Heeft u ventilatieroosters in de ramen, reinig deze dan regelmatig. Eenmaal verstopt, doen ze namelijk zo goed als niets (stof nestelt zich graag op dit soort plekken).

Zorg voor extra ventilatie in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Bovendien is het verstandig om af en toe de woning even goed te laten doortochten.

Daarbij is het verstandig ervoor te zorgen dat de ruimte onder de deuren in uw woning 1,5 centimeter openlaten, opdat de lucht kan doorstromen. Maak deuren desnoods iets korter.

Benieuwd hoe u de woning nog beter kan ventileren, neem gerust contact met ons op voor meer nuttige informatie. Stay safe, take care!

Extra daglicht dankzij een lichtkoepel

Daglicht is énorm goed voor u! Het geeft u energie en beinvloedt uw stemming positief.

 

Helaas is niet elke woning uitgerust met voldoende daglicht. Maar daar is gelukkig iets aan te doen. Door in een wat donkerder gedeelte van uw huis een lichtkoepel te installeren, komt er direct meer daglicht binnen. Zo fijn is dat! Het geeft een mooiere sfeer, is gezond voor lichaam en geest en het laten installeren kan vrij rap worden gefikst.

Andere voordelen van een lichtkoepel zijn:

 • Zomers kan een lichtkoepel voor meer verkoeling/ventilatie in de woning zorgen.
 • Lichtkoepels geven een woning een chique uitstraling.
 • Een lagere energierekening, want meer licht in de woning, dus minger gebruik van lampen.
 • Een fijnere sfeer in de woning.
 • Lagere stookkosten.

 

Bij ons kunt u terecht voor meerdere exemplaren. Wij vertellen u er graag meer over.

Goed dakonderhoud, is het halve werk!

Een dak dient goed te worden onderhouden. Mankementen aan het dak ontstaan gemakkelijk en hoeven niet direct op te vallen. Maar slecht onderhoud of een heftige storm, kan (veel) schade aanrichten. Daarbij heeft elk dak een bepaalde levensduur.

Jaarlijks krijgt een dak mega veel te verduren: denk aan fel zonlicht, fikse regen- en hagelbuiten, harde wind, verouderde goten, lekkende goten, verschoven dakpannen, kapotte dakpannen, scheurtjes in de dakbedekking en kapot loodwerk. Wanneer dit niet tijdig wordt gecontroleerd, kan er lekkage ontstaan. Met alle gevolgen van dien: schimmelplekken en beschadiging van de woning.

Wij adviseren daarom: controleer het dak jaarlijks en attendeer uw klanten hierop. Een plat dak vergt overigens meer onderhoud dan een punt dak. Hierbij is het raadzaam om het dak tweemaal per jaar te controleren/ onderhouden.

Tip: een dakinspectie werkt het beste op een niet al te warme en droge dag.

www.bouwman-denhaag.nl

Zo veelzijdig is ZINK!

Zink is fantastisch, want zink past zich gemakkelijk aan de vorm van uw dak of gevel aan. Dit metaal staat garant voor een eigentijdse look. Niet voor niets zijn veel architecten liefhebbers van zinkwerken.

Zink kan voor oneindig veel doeleinden worden gebruikt. Onder andere voor dakafwerking, dakgoot, dakkapel, gevelbekleding, vijverranden, daklijsten, vergaarbakken etc. etc. etc.

Zoals u weet zijn wij gespecialiseerd in zinkwerken. Het mooie en sterke materiaal is duurzaam en tijdloos. Zink wordt al honderden jaren in de bouw gebruikt, omdat het tal van voordelen kent: lange levensduur, onderhoudsvrij, oersterk en prachtig om te zien.  Zink past bovendien bij zowel moderne als klassieke panden.

Enkele mogelijkheden die wij bieden zijn:

 • Zink knippen
 • Kraalijzer voor ronde profielen
 • Zink op maat leveren voor gevelbekleding en dakbedekking
 • Zinken profielen, bakken en diverse goten op maat
 • Zink op maat leveren voor bijvoorbeeld afwerkplaten of tafelbladen

Kortom de mogelijkheden met zink zijn ongekend. Heeft u vragen of wilt u advies over het op maat maken van zink en zink zetten? Neem dan gerust contact met ons op: (070) 36 33 842 of mail naar: info@bouwman-denhaag.nl