Gezonder dankzij een goede ventilatie

Gezonder dankzij een goede ventilatie

Gelukkig is Nederland weer volop in beweging.

Alsof er nooit Corona heeft bestaan. We gaan er weer lekker op uit, mogen zonder mondkapje naar de kapper en de supermarkt en we kunnen weer uit eten en naar de film.

Toch is er een maar.

Tijdens de heftige corona periode heeft de overheid vaak verteld dat ventileren heel goed is om corona besmettingen tegen te gaan. Een goed punt, want ventileren heeft sowieso heel veel voordelen voor uw gezondheid.

Daarom enkele tips.

 • Tip 1: open regelmatig een raam, installeer ventilatieroosters in de ramen en reinig deze maandelijks. Wanneer deze verstopt zijn, hebben ze namelijk weinig effect.
 • Tip 2: vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer dienen extra goed geventileerd te worden.
 • Tip 3: Een ideale woning heeft deuren waarvan er minstens 1,5 cm vrij is aan de onderkant opdat er lucht door kan stromen.

Benieuwd hoe u de woning nog beter kan ventileren, neem gerust contact met ons op voor meer nuttige informatie.

Vitamine D, kom maar binnen a.u.b.!

Vitamine D, kom maar binnen a.u.b.!

Om gezond en fit te blijven letten we op ons eten en is het goed om te bewegen. Maar wat vaak vergeten wordt is dat Vitamine D ook heel veel bijdraagt aan zowel ons geestelijke als ons lichamelijke welzijn.

Vitamine D doet heel veel. Het is belangrijk voor het onderhoud van uw botten, uw spieren, uw tanden en uw afweersysteem. Door dagelijks tussen 11:00 en 15:00 uur buiten te zijn, minimaal een half uurtje, maakt uw huid vitamine D aan.

Maar u kunt ook op een andere manier Vitamine D opdoen. Namelijk door het laten plaatsen van een lichtkoepel in uw woning. Uw huis krijgt op die manier bovendien meer licht binnen en de sfeer zal verbeteren.

Wanneer u meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op – telefonisch zijn wij bereikbaar op 070 – 36 33 842 

Door heftige stormen meer kans op schade aan dak

Door heftige stormen meer kans op schade aan dak

Advies: Preventief onderhoud

Nederland wordt de laatste tijd regelmatig geteisterd door zeer heftige stormen. Deze gure weersomstandigheden kunnen een hoop ellende aan uw woning aanrichten.

Om zoveel mogelijk schade te beperken, adviseren wij het dak regelmatig te (laten) inspecteren. Controleer of de dakdekking goed ligt, of er geen zwakke plekken zijn. Wanneer er dan weer eens een gemene storm langs komt, zit u er in ieder geval wat minder gespannen bij.

Schade aan daken ontstaat in veel gevallen als gevolg van het feit dat het dakmateriaal verouderd is. Dakpannen, afhankelijk van het materiaal gaan lang mee, maar niet levenslang.

Dakpannen kunt u controleren door op de pannen te tikken. Bij een heldere klank zijn ze bijna altijd nog goed. Als u een dof geluid hoort, zit er hoogstwaarschijnlijk vocht in en zijn ze aan vervanging toe.

Wanneer u meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op – telefonisch zijn wij bereikbaar op 070 – 36 33 842 

Alles onder één dak voor de loodgieter, dakdekker en klusser

Alles onder één dak voor de loodgieter, dakdekker en klusser

De vakman is gebaat bij het beste materiaal. Daarbij dient het niet alleen kwalitatief hoogstaand te zijn, maar is het ook belangrijk dat het gereedschap en de werkkleding bijdragen aan de veiligheid.

Bij ons kunt u naar hartenlust kiezen uit een zeer breed en gevarieerd, kwalitatief hoogstaand en veilig assortiment. Regelmatig komen er nieuwe artikelen binnen en de laatste trends op het gebied van gereedschap, materialen en kleding voor loodgieter, dakdekker en professionele klusser volgen we uiteraard op de voet.

Naast het feit dat u bij ons terecht kunt voor al het denkbare riolerings-, dakbedekkings- en velerlei klusmateriaal, denken wij altijd met de klant mee!

Onze kennis en service is altijd vriendelijk en up to date, daarbij genieten we jarenlange vakmanschap, ervaring, denken onze medewerkers in oplossingen, hanteren we scherpe tarieven, kunt u voor de deur parkeren (gratis) en werken wij louter met gerenommeerde merken.

Wanneer u meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op – telefonisch zijn wij bereikbaar op 070 – 36 33 842 

Voorbereidingen treffen nu het kouder wordt

Het is ineens een stuk frisser. De kachel staat aan en soms worden we al gewaarschuwd voor nachtvorst. Zelf trekken we een warme jas aan en als het nog frisser aan voelt, pakken we ons zelf in met een sjaal en handschoenen. De auto krijgt een beurt en bepaalde planten die buiten staan, worden tijdelijk naar binnen verhuisd.

Maar, wat doen we aan de woning? Niet iedereen denkt eraan om voorbereidingen voor de woning te treffen om koude perioden zonder issues te kunnen doorstaan. Door de volgende tips in acht te nemen, kunt u er de komende maanden warmpjes bij zitten.

 

 • Controleer de cv-ketel of laat dat door een vakman doen
 • Reinig de radiatoren en ventilatieroosters
 • Breng tochtstrippen aan
 • Hoe goed is het pand geïsoleerd? Investeer in isolering
 • Buitenkranen dienen afgesloten te worden
 • Wanneer u gaat slapen, zet u de centrale verwarming op 16 graden. Helemaal uitzetten, kost meer, want dan moet de installatie nog harder werken om alles te verwarmen.
 • Inspecteer het dak. Controleer de regenpijpen.
 • Spuit scharnieren en sloten van deuren in met olie of teflonspray.

Vitamine D op peil dankzij een lichtkoepel

Een van de vaak onderbelichte eerste levensbehoeften is…. Licht! Veel mensen onderschatten hoe belangrijk licht voor ons is. Het menselijk lichaam haalt Vitamine D uit zonlicht. Een koepel in uw woning kan helpen om meer Vitamine D aan te maken. Vitamine D is belangrijk voor het behoud van goede, sterke botten, maar we hebben het eveneens nodig voor het behoud van goede spieren, een goed zenuwstelsel en sterk afweersysteem.

 

Daglicht is bovendien een goede vriend van ons humeur. We krijgen er energie van en ervaren het leven positiever. Nog steeds zijn veel woningen niet goed ingedeeld. Hierdoor ontbreekt het in deze huizen aan voldoende daglicht. U kunt daar iets aan doen en dat hoeft niet de wereld te kosten. Een lichtkoepel kan een groot verschil maken. Een lichtkoepel biedt tal van voordelen, zoals: meer daglicht, meer vitamine D, verkoeling zomers, een lagere energierekening (want meer licht in de woning dus minder gebruik van lampen) en de woning krijgt een chique uitstraling.

 

Wij hebben meerdere lichtkoepels in ons assortiment, kom gerust eens langs voor meer informatie.

Je kan het dak – ja écht voor onderhoud!

Dakonderhoud wordt anno 2021 helaas nog enorm onderschat. En dat is onverstandig en onveilig. Een kapot of lekkend dak is niet alleen vervelend, maar ook niet gezond. Wanneer er lekkage afkomstig van een kapot dak is, kan dit water in de muren van de woning trekken. Hierdoor kunnen schadelijke schimmels ontstaan. Deze kunnen u en uw gezin ziek maken.

Daken krijgen 24/7 van alles te verduren. Fel zonlicht, fikse regen- en hagelbuiten, harde wind, verouderde goten, lekkende goten, verschoven dakpannen, kapotte dakpannen, scheurtjes in de dakbedekking en kapot loodwerk. Wanneer een dak niet regelmatig wordt gecheckt, kan er lekkage ontstaan Met alle gevolgen van dien: schimmelplekken en beschadiging van de woning.

Ons advies luidt: controleer het dak jaarlijks en attendeer uw klanten hierop. Een plat dak vergt overigens meer onderhoud dan een punt dak. Hierbij is het raadzaam om het dak tweemaal per jaar te controleren/ onderhouden. Tip: een dakinspectie werkt het beste op een niet al te warme en droge dag.

Check de riolering

Elke woning is gebaat bij regelmatig onderhoud. Wat veel huiseigenaren vergeten is het controleren van de riolering. En dat kan voor vervelende problemen zorgen. Ons advies is dan ook: laat de riolering om een X aantal jaren door een erkend bedrijf controleren.

Eigenlijk is dat ook heel logisch, want de riolering wordt zeer intensief en 24/7 gebruikt. Vaak staan we er niet bij stil dat een riolering en leidingen kunnen verouderen, dat er mankementen kunnen ontstaan. Het is een misvatting te denken dat een riolering nooit kapot kan gaan.

 

Overigens raden wij personen die bezig zijn met de aankoop van een woning aan om voor aankoop van de woning om een recent riolering inspectie rapport te vragen. Dit kan op latere termijn veel gedoe voorkomen. Verstoppingen ontstaan veelal nadat iets ooit in de riolering is gekomen en dat vuil zich er aan gaat hechten, een langzaam proces, welke niet direct zichtbaar is.

Voor specifieke riolering materialen kunt u bovendien bij ons terecht. Wij beschikken over iedere maat kunststof pvc-afvoerbuis, sanitair onderdelen, koperen leidingen en buizen, leidingen, drukleidingen, knelfittingen, soldeerfittingen, vetafscheiders, vermalers, watermeters, pvc-hulpstukken, afvoerputten, pompen, lijm en klein materiaal. Kortom: we hebben alles onder één dak om elke rioleringsklus te klaren. Bovendien kunnen onze experts u adviseren over allerlei voorkomende rioleringswerkzaamheden. Tot ziens!

www.bouwman-denhaag.nl

Ventileren blijft een hoofdzaak

Het Coronavirus, je zou er bijna een punthoofd van krijgen. Zo denken we dat we alles onder controle hebben en zo blijken er weer tal van besmettingen op te duiken. Geen pretje.

 

We kunnen er daarom niet vaak genoeg op hameren dat ventileren heel belangrijk is. Een goed geventileerde woning kan de kans op besmetting reduceren. Open regelmatig een raampje, installeer ventilatieroosters (wanneer u deze nog niet had) in de ramen en reinig deze regelmatig. Wanneer deze verstopt zijn, hebben ze geen nut en stof nestelt zich hier heel graag.

Zorg bovendien voor extra ventilatie in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Verder adviseren wij van Bouwman Bouwmaterialen om af en toe de woning flink door te laten tochten. Daarbij is het verstandig ervoor te zorgen dat de ruimte onder de deuren in uw woning 1,5 centimeter openlaten, opdat de lucht kan doorstromen. Maak deuren desnoods iets korter.

Benieuwd hoe u de woning nog beter kan ventileren, neem gerust contact met ons op voor meer nuttige informatie. Stay safe, take care!

ZINK: de trend die blijft

In grootmoeders tijd werden veel gebruiksvoorwerpen van zink gemaakt. Denk aan zinken gieters, teilen, vuilnisemmers en kannen. Vaak hoor je mensen zeggen: “vroeger was alles beter.” Toch zit daar een kern van waarheid in. Zink is een prachtig mooi materiaal, het is stevig, roest niet, is duurzaam en kan worden gerecycled. Daarbij is zink ‘tijdloos’ oftewel en trend, die blijft!

 

Niet zo gek dus dat Zink al jaren enorm populair is bij architecten. Zinkwerken worden toegepast bij gevels en daken. Maar het veelzijdige materiaal is geschikt voor tal van doeleinden te weten: voor dakafwerking, dakgoten, dakkapellen, als gevelbekleding, voor vijverranden, daklijsten, vergaarbakken en zo kunnen we nog tientallen zaken bedenken.

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in zinkwerken. Zink wordt al honderden jaren in de bouw gebruikt, omdat het tal van voordelen kent: lange levensduur, onderhoudsvrij, oersterk en prachtig om te zien.  Zink past bovendien bij zowel moderne als klassieke panden.

Enkele mogelijkheden die wij bieden zijn:

 • Zink knippen
 • Kraalijzer voor ronde profielen
 • Zink op maat leveren voor gevelbekleding en dakbedekking
 • Zinken profielen, bakken en diverse goten op maat
 • Zink op maat leveren voor bijvoorbeeld afwerkplaten of tafelbladen

Heeft u vragen of wilt u advies over het op maat maken van zink en zink zetten? Neem dan gerust contact met ons op: (070) 36 33 842 of mail naar: info@bouwman-denhaag.nl