Je kan het dak – ja écht voor onderhoud!

Dakonderhoud wordt anno 2021 helaas nog enorm onderschat. En dat is onverstandig en onveilig. Een kapot of lekkend dak is niet alleen vervelend, maar ook niet gezond. Wanneer er lekkage afkomstig van een kapot dak is, kan dit water in de muren van de woning trekken. Hierdoor kunnen schadelijke schimmels ontstaan. Deze kunnen u en uw gezin ziek maken.

Daken krijgen 24/7 van alles te verduren. Fel zonlicht, fikse regen- en hagelbuiten, harde wind, verouderde goten, lekkende goten, verschoven dakpannen, kapotte dakpannen, scheurtjes in de dakbedekking en kapot loodwerk. Wanneer een dak niet regelmatig wordt gecheckt, kan er lekkage ontstaan Met alle gevolgen van dien: schimmelplekken en beschadiging van de woning.

Ons advies luidt: controleer het dak jaarlijks en attendeer uw klanten hierop. Een plat dak vergt overigens meer onderhoud dan een punt dak. Hierbij is het raadzaam om het dak tweemaal per jaar te controleren/ onderhouden. Tip: een dakinspectie werkt het beste op een niet al te warme en droge dag.