Is uw woning of bedrijfspand winterklaar?

De ‘r’ zit weer in de maand. Het wordt kouder en natter. Langzaam gaan we richting vrieskou. Hoog tijd om de woning of bedrijfspand winterklaar te maken. Hieronder enkele nuttige tips

  1. Isoleer ruimtes die vatbaar zijn voor vorst om bevroren leidingen te voorkomen
  2. Laat de schoorsteen vegen. Dit is in ieder geval belangrijk om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Kies voor een erkend schoorsteenbedrijf.
  3. Inspecteer het dak en de dakgoten. Is de dakbedekking in orde? Controleer of er geen scheurtjes of blaasjes inzitten. Herstel eventuele mankementen met een reparatiepasta.  Zijn alle dakpannen heel? Liggen ze goed? Check alles grondig en verwijder bladeren en ander afval uit dakgoten.
  4. Hoe oud is de Cv-ketel? Deze dient om de tien tot vijftien jaar te worden vervangen. Een moderne ketel kan bovendien veel uitmaken voor de stookkosten.
  5. Controleer scharnieren en sloten. Werkt alles nog? Behandel ze met smeerolie, zo kan slijtage worden geminimaliseerd.

Dit zijn een aantal aandachtspunten die eventuele schade kunnen voorkomen. Binnenkort meer tips om de woning en of bedrijfspand winterklaar te maken.